Hi everybody! I am currently on a trip in Milan, Italy. In the next few days I will write recipes of everything I tasted and was delicious.
Today I ate pizza and the most important thing for a good pizza is to make a good base.
Ingredients:
- 600ml water
- 1kg of flour
- 25g yeast
- 6 spoons of olive oil
- 20g of salt
- 2 spoons of sugar
bit of flour on a table and continue to "work" on it. When you finish leave the mixture in a bowl
covered with a dishcloth for 1and1/2 hour. You will get a mixture for 4 pizza of diameter of 30cm.
Buon appetito!
Ciao svima! Trenutno sam u Milanu na kratkom putu i u narednih par dana cu pisati o hrani koju
sam ovde jela i koja mi se dopala. Danas sam jela pizzu pa cu vam ispod napisati recept kako
da napravite dobro testo za pizzu jer je to po meni najbitniji deo pizze.
Sastojci:
- 600ml vode
- 1kg belog mekog brasna
- 25g kvasca
- 6 kasika maslinovog ulja
- 20g soli
- 2 kasike soli
U casu sipati malo mlake vode i u njoj razmutiti kvasac sa secerom i ostaviti ga malo da odstoji.
U ciniju sipajte brasno i u sredini barsna napravite rupu. U tu rupu sipajte kvasac i sve umesajte.
Sa strane u drugoj ciniji pomesajte vodu, maslinovo ulje i so. Potom pomesajte brasno sa tom
smesom i mesite dok se ne sjedini. Na sto stavite malo brasna i na brasnu nastavite da mesite
testo dok ne pocinju da se pojavljuju malo baloncici na testu. Onda to ubacite u ciniju prekrite
krpom i ostavite da stoji sat i po vremena. Kada se testo podigne dobicete smesu za 4 pizze
precnika 30cm.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар