петак, 13. април 2012.

How to make a great tomato sauce Kako napraviti dobar paradajiz sos

I am a big fan of tomato sauce but a lot of times I ate meals with tomato sauce that resemble to tomato juice or bad ketchup.  It is not hard at all to make a good tomato sauce.
Ingredients:
  • pomodori pelati
  • peppermint tea
  • salt
  • pepper
  • vegetable cube
  • fresh basil
  • pepper
  • onion
  • olive oil
  • sugar
You need to cut basil and onions separately. In a frying pen put the olive oil and heat it. Then fry the onions with half of the bag of peppermint tea. When onions become soft put the pomodori pelat. Then put a little bit of salt and sugar and one vegetable cube. After cooking it for 10 minutes put the fresh basil and that is it.

Dosta puta mi se dogodilo da sam jela jela sa paradajiz sosom i da se ukus tog sosa nije nimalo razlikovao od next ili nectar soka od paradajiza. Jelo je zbog toga bilo otuzno. Dobar paradajiz preliv nije teshko napraviti samo treba malo maste.
Potrebno je:

  • pelat
  • crni luk
  • so
  • biber
  • caj od nane
  • svez bosiljak
  • secer
  • soda bikarbona
  • povrcna kockica ili kasika vegete


Crni luk sitno iseckati kao i svez bosiljalk. Na ugrejanom maslinovom ulju proprziti luk. U luk dodati pola kesice caja od nane. Kada je luk pri kraju przenja dodati pelat. U njega dodati so, biber, secer, malo sodabikarbone i povrcnu kockicu ili kasiku vegete. Kuvti oko 10 minuta. Tek pred kraj dodati svez bosiljak. I eto odlicnog paradajiz preliva. Preliv od paradajiza sa mlevenim meso tj preliv za bolonjeze ili lasagne cu napisati neki drugi put.
Prijatno!:)

3 коментара: